luni, 9 februarie 2009

Broken Wall Avenue


Ceea ce nu se afla in strada este fals, mijlocit, altfel spus, literatura.

Sunt un om lipsit de spirit moral. Complexitatea ma defineste. Spiritul meu e complicat si indescifrabil. Mister.

Sunt o fiica a strazii si am crescut in strada. Strada deschisa erei post-mecanice unde cea mai frumoasa si mai fascinanta vegetatie de otel. Nascuta sub semnul pestilor, ascendent in fecioara. Asta da trupului o natura patimasa, o constructie fragila, activa, visatoare si cu astampar. Dar nu am o fire slaba, sunt capricioasa.

Da.


A te naste pe strada inseamna sa hoinaresti toata viata, sa fii liber. Inseamna accident si incident, drama, miscare. Si mai presus de toate, inseamna
vis. O armonie de intamplari banale care da hoinarelii tale o certitudine metafizica. In strada inveti cu adevarat ce sunt fiintele omenesti; altfel...mai tarziu...le inveti tu...

Nimic din ceea ce se numeste "
aventura " nu poate rivaliza cu atmosfera strazii. Nu conteaza daca zbori spre Pol,daca te aflii pe fundul oceanului cu un carnet in mana, daca inalti noua orase unul dupa altul, urci in susul raului si iti pierzi mintile. Oricat de tulburatoare sau de insuportabila ar fi situatia, intotdeauna exista iesiri, ameliorari, consolari, recompense, ziare, religii.

Dar a fost o vreme cand nu exista nimic din toate acestea. Atunci erai liber...salbatic...feroce...

1 comentarii:

bubulina spunea...

siii ... dupa cum spuneam ... bucurestiu' a fost este si va ramane prietenul nostru ... chiar daca constientizam asta sau nu ;)